Иван Гешев проведе онлайн работна среща с прокурори и следователи от Русе и Бяла

Срещата е поредната в рамките на обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната

Главният прокурор на Република България Иван Гешев участва в онлайн работно съвещание с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура-Русе, със следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Русе и прокурорите от Териториално отделение-Бяла. Във видеоконферентната среща участие взеха и заместниците на главния прокурор при ВКП Даниела Машева, Красимира Филипова и Пламена Цветанова.

Срещата е поредната в рамките на обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната, но се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Covid-19.

В хода на разговорите с магистратите и административното ръководство Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите.

Главният прокурор изрази благодарност към прокурорите и съдебните служители от апелативния район за ангажираността им в благотворителните кампании на ПРБ, Асоциация на прокурорите и Камара на следователите в България, в подкрепа на борбата с пандемията от коронавирус.