Асоциация "Докосни дъгата" сключи споразумение за партньорство и сътрудничество с унгарски спортен клуб

Ще си партнират в международни и национални програми

Асоциация "Докосни дъгата" и известният унгарски спортен клуб Szombathely MAV Haladas Railway Sport Club сключиха рамково споразумение за сътрудничество и осъществяване на съвместна дейност. След близо 4-месечни разговори двете страни проведоха своята първа работна среща, която се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19. На нея присъстваха мениджърът на Халадаш – Ержебет Санто, вицепрезидентът на клуба – Жолт Бокор, Пламен Тютюнков – координатор международни проекти Халадаш и д-р Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата“.

"Докосни дъгата" и Szombathely MAV Haladas Railway Sport Club ще осъществяват съвместна дейност в няколко направления. Освен, че ще си партнират в международни и национални програми, двете организации ще обединят усилия за създаване на социални програми и образователни модули, насочени към общественозначими проблеми, сред които Диабет Тип 1 при деца и младежи, хранителни разстройства и затлъстяване, зависимости от технологии и социални мрежи. Плануват се също така обучения и спортни лагери за деца, младежи и треньори с идеята за обмяна на опит.

Всяка дейност ще бъде специфицирана в отделно допълнително споразумение – анекс, в който ще бъдат изчерпателно описани предметът, условията и срокът на всяка конкретна съвместна дейност.

Szombathely MAV Haladas Railway Sport Club е създаден от служителите на държавната железница в Сомбатхей. Основателите са си поставили за цел да развиват спортна дейност в близо 80-хилядния град, намиращ се в района Ваш, както и на останалата част от територията на Унгария. Към момента клубът развива спортни дейности в 13 направления – лека атлетика, тенис на маса, борба, бокс, волейбол, шах, стрелба с лък, вдигане на тежести, ориентиране, тенис, джудо, футбол, футзал, като членовете в тях са близо 850.