293 педагози от областта вече са с поставена ваксина на Pfizer/BioNTech

Животът

05-02-2021, 11:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Към 00:00 ч. днес в област Велико Търново са поставени общо 1581 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech). Имунизирани са общо 293 педагогически специалисти, от които 101 – през изминалото денонощие. С втора доза от ваксината на Pfizer/BioNTech в областта са имунизирани общо 548 лица.

Вчера с бързи антигенни тестове за COVID-19 са изследвани 13 педагози от Велико Търново, резултатите на които са отрицателни.

Училищният персонал, който не е успял да се включи в изследването с бързи антигенни тестове за COVID-19, има възможност да бъде изследван в здравните кабинети на следните училища: ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Св. П. Евтимий“ и СУ „Вела Благоева“ в гр. Велико Търново; СУ „Димитър Благоев“ в гр. Свищов; СУ „Вичо Грънчаров“ и СУ „Георги Измирлиев“ в гр. Горна Оряховица.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са седемнадесет.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при един човек от персонала  и двама потребители в „Хоспис – Елена“ ООД гр. Елена с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 е регистрирано едно починало лице от региона - мъж на 89 г.