АУБ отваря врати виртуално за бъдещи студенти

Специален гост е Стефан Иванов, прекосил Атлантика с гребна лодка в подкрепа на донорството

Американският университет в България (АУБ) за втори път ще проведе Деня на отворените врати (Open House) изцяло онлайн. Датата е днес, а за да се включат във виртуалната обиколка, отворените лекции и срещите със студенти и възпитаници на университета, единственото, което трябва да направят кандидат-студентите, е да се регистрират.
Традиционно в Деня на отворените врати на висшето училище младежите и техните родители могат да се запознаят отблизо с образователната система “liberal arts” и академичните програми на университета, да участват в интересни лекции на преподаватели, както и да научат от първо лице какво представлява животът в АУБ, като се срещнат със студенти и възпитаницина университета. Всичко това този февруари ще се случи виртуално, за да се гарантира здравето и безопасността на участниците в събитието.
Тази година специален гост на Деня на отворените врати е Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза.
Стефан е възпитаник на АУБ – випуск 95, учил е в един от най-престижните университети в света - Корнел, има успешна кариера във финансовата сфера и е вторият българин, преплувал Ламанаша. Разговорът с него наистина обещава да е изключително интересен!
Стефан и Максим обвързаха своето приключение с благородна кауза – да привлекат общественото внимание към темата за донорството и трансплантацията на органи в България. За страната това е първата океанска гребна експедиция и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка в сезона на ураганите, а Макс официално бе записан като най-младия гребец в света прекосил Атлантическия океан според регистъра на океанските гребни експедиции Ocean Rowing Society.
Голямото семейство на АУБ: ангажирано с промяната:
Пандемията от COVID-19 пренареди живота ни. Но в Американския университет в България не чакаме времето да ни промени; ние се променяме в крак с него. Действаме активно от самото начало. Вървим успешно напред, работим заедно, за да създаваме бъдещите лидери.
Бързо и ефективно преминахме към онлайн образование, за да предоставим на студентите най-доброто решение да продължат следването си без прекъсване. Това не би било възможно без отдадеността на нашия екип от блестящи преподаватели.
Имаме много международни студенти в кампуса и някои от тях не успяха да се завърнат по домовете си. Те останаха в комфортните общежития, а ние им предлагаме всичко, от което се нуждаят, за да продължат образованието си, както и храна, здравна грижа и консултиране. При 100% спазване на мерките, препоръчани от властите.
Направихме възможна безопасната среда за работа на нашите служители. Но всички те работят неуморно, за да гарантират, че студентите получават висококачественото образование, с което сме известни. И очакваме с нетърпение новите студенти, на които предлагаме изцяло онлайн кандидатстване.
Нашата невероятна общност се гордее с възпитаниците си, които се радват забележителна реализация по целия свят. Те обединиха усилия за набиране на средства в помощ на бъдещите поколения на АУБ.
Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts
Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values
Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained
АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education
Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity