„Етър” стартира битките срещу шампиона „Лудогорец”

Спорт

14-02-2021, 18:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С гостуване на деветкратния шампион „Лудогорец” стартира „Етър” пролетния полусезон в елита. Мачът е в понеделник от 16 ч. на стадиона в Разград с главен съдия Георги Кабаков.

Седем нови попълнения привлякоха „виолетовите” през паузата, като шестима вече са картотекирани в БФС. За мача на линия няма да е само панамецът Хосе Кордоба, чиято права още се очакват. Естонският бранител Марк Едур и “Етър” пък вече прекратиха взаимоотношенията си.

„Успяхме да привлечем хора, с които да сме конкурентноспособни, съобразявайки се с политиката на клуба. Очаквам само още един играч от Панама, но ако дойде и добър футболист като свободен агент, няма да го откажем. Няма да разчитаме занапред на Марк Едур, а що се отнася до Пако Пуертас – аз още не съм го и виждал. Всички играчи са здрави, добре са във функционално състояние, въпросът е да покажат ръст и спортно-технически.

„Етър” няма лесен мач тази пролет, последни сме в класирането. Излизаме с уважение към всеки противник, но се борим за себе си и за оцеляването си и ще търсим максимума и срещу „Лудогорец”. Доколко ще го постигнем, бъдещето ще покаже – футбол е и всичко е възможно. Но няма да се съобразяваме с никого”, коментира преди тръгването старши треньорът Александър Томаш.

„Етър” още не е допускал гол в официален мач, откакто бе поет от Александър Томаш, и завърши есента с 477 поредни минути без попадение в мрежата си.