Министър Вълчев участва в онлайн кръгла маса, организирана от клуб „Образование“ към ПП ГЕРБ

Мисия

18-02-2021, 18:54

Снимка:

ГЕРБ - Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красимир Вълчев: Училищата имат свободата да определят мерките срещу COVID-19

Онлайн кръгла маса на тема: „Какво спечелиха и какво загубиха детските сърца от обучението в електронна среда?“ проведе клуб „Образование“ към ПП ГЕРБ тази вечер.

Гости на събитието бяха г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Пламен Нунев – областен координатор на ПП ГЕРБ Русе и народен представител, г-жа Росица Георгиева – началник на РУО Русе, проф. Христо Белоев – ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и педагогически специалисти, работещи в сферата на образованието.

По време на семинара бяха представени теми, свързани с предучилищното образование като форма на педагогическо взаимодействие, средното образование като съвременно решение за онлайн обучение, както и мястото и ролята му във висшето образование.

Припомняме, че инициативата на Клуб „Образование“ беше подкрепена от ръководителите на всички клубове към ПП ГЕРБ – Русе и бяха събрани близо 40 рисунки от деца в предучилищното и училищното образование на тема: „Онлайн обучението през моите очи“.

По време на кръглата маса бе представен психологически анализ на детските произведения чрез проективна методика – е-обучение предизвикателство или естествена среда за Z-поколението.

„Поздравления за форума и за всичко, което правите в Русе. Благодаря Ви за добрата работа и партньорството“, обърна се министър Вълчев към присъстващите педагози. По думите му, имаме нужда от разговор за образованието днес. „Всеки от Вас вижда образованието през собствен ъгъл, Вие виждате най-важното нещо – децата в класната стая, в групата в детската градина и аулата – това е обществото ни утре“, заяви още министърът.

Той допълни, че Правителството е доказало, че образованието е приоритет през последните години. Увеличихме значително инвестициите в образованието. Учителите са най-важни, хората в системата са най-важни. През следващите години е важно да имаме консенсус, че трябва да продължим да инвестираме в учителите, защото това е професия, която е изключително важна. Имаме нужда да продължим да подобряваме и материалната база. Насърчаваме иновациите, но учителите са ни основната армия, на която разчитаме, затова инвестираме в тях!“, заяви още министър Вълчев в приветствието си към педагозите.

Пламен Нунев от своя страна благодари на министър Вълчев, че се включи активно в кръглата маса. „Благодаря лично на всеки един учител, на всеки един ръководител, на Регионалното управление по образованието, че нито за миг през последната година не се огънахте! Може би на Вас Ви беше толкова трудно, колкото и на лекарите. Много от Вас промениха тотално навиците, режима си, възгледите дори, но Вие бяхте хората, които застанаха смело на първа линия и най-вече: постарахте се децата да преминат най-леко през този труден за всички период“, каза в обръщението си Пламен Нунев.

Той допълни, че няма по-голяма гордост от това да виждаш как един талант се развива пред очите ти. „И когато всеки един от вас лично е допринесъл за това, дори в тази пандемична обстановка, би трябвало удовлетворението Ви да е двойно. Благодаря Ви, че в тези трудни времена – Вие сте будители в истинския смисъл на думата!“, каза още Нунев и пожела на всички да са здрави, да са щастливи и горди, че са избрали именно тази професия, която е призвание.

Кръглата маса продължи с презентации на Екатерина Иванова, Елка Симеонова, Евгения Стоянова, Ренета Вълева и проф. Михаил Илиев.