Четиримата обвиняеми за разкритото в Търново депо с марихуана остават за постоянно в ареста

Крими

16-03-2021, 12:27

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжен съд - Велико Търново взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми по досъдебното производство за разкритото депо с марихуана на територията на града.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата мъже са  привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 11.03.2021г., в гр. Велико Търново, придобили  и държали с цел разпространение марихуана с общо тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева. За престъплението, за което са привлечени четиримата обвиняеми, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.       

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от  събраните до момента доказателства по делото може да се направи  обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност  лицата да се укрият или да извършат  други престъпления. Поради това съдът определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на четиримата обвиняеми.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново.