Красен Кралев откри Държавното първенство по бокс за жени и девойки в Русе

Красимир Инински благодари на министъра на спорта за съвместната работа през годините

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дадоха старт на битките от Държавното първенство за жени и девойки в зала "Дунав" в Русе. Над 100 състезателки са заявили участие в надпреварата, която ще продължи до 25 март.

"Убеден съм, че ще покажете най-доброто от себе си. Пожелавам успех на всички", обърна се Красен Кралев към състезатели и треньори при откриването на първенството тази вечер.

Спортният министър пожела успех и на шампионките ни за предстоящата олимпиада. Сред тях личат имената на световната и европейска шампионка Станимира Петрова, както и европейската шампионка и сребърна медалистка от световно първенство Стойка Кръстева.  В Русе през следващите дни за медали ще се боксират и националните ни състезателки – европейската вицешампионка Севда Асенова, бронзовата медалистка от световно първенство и трета на европейските игри Габриела Димитрова, както и Мелиз Юнузова – европейска вицешампионка при жените и европейска шампионка за девойки.

По време на откриването Красимир Инински благодари на министъра за съвместната работа и увери присъстващите, че винаги, когато боксът е имал нужда, Кралев е бил насреща и е помагал. "Пожелаваме успех на Красен Кралев и съм сигурен в победата му, защото в бокса винаги сме били обединени", заяви още Красимир Инински.

От своя страна министър Кралев изказа благодарност на Българската федерация по бокс, че стриктно спазва календара, както и на Илия Сяров – изпълнителен директор на Боксов клуб "Русе", който като домакин е осигурил отлични условия за провеждане на първенството при спазване на всички противоепидемични мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен