52 нови случая на COVID-19 в областта

52-ма са новозаразените с COVID-19, а 34-ма са оздравелите за изминалото денонощие в област Русе, това отчитат от Регионалната здравна инспекция. 40 от новите случаи са от община Русе, по трима новозаразени има и в Борово и Иваново. По двама заболели през изминалото денонощие има още във Ветово и Ценово, както и по един в Бяла и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 10527, а преболедувалите 8203. Активните случаи са 1742. По последни данни, намиращите се на болнично лечение са 316 души, като 47 от тях са в реанимация. Свободни са 125 легла, които са предвидени за пациенти, имащи нужда от неинтензивно лечение.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден в Русенско са установени 818 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 466. Припомняме, че в понеделник срещу вторник бяха регистрирани 185 новозразени, което се оказа рекорд от близо четири месеца насам. С единайсет повече бяха заболелите на 25 ноември миналата година, когато за едно денонощие те стигнаха 196. Абсолютният рекорд по брой нови случаи до сега беше регистрирани пък само няколко дена по-рано – на 11 ноември. Тогава за един ден имаше 218 заразени. Същевременно през отиващата си вече седмица беше поставен и положителен рекорд. Във вторник срещу сряда броят на излекуваните се увеличи с още 203-ма души, най-много оздравели от началото на годината. По принцип най-много оздравели от март миналата година имаше на 8 декември – 403-ма.

За последното денонощие са починали още две жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. От 22 март до 27 включително починалите с доказан COVID-19 в региона са 25. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 582, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 344 от тях са мъже, 238 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на дванайсето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 6.

До момента в областта са извършени 11151 имунизции, като повторна доза са получили 2241 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 140 имунизации.