Красен Кралев и Кирил Ананиев дадоха начало на реконструкцията на зала "Борис Гюдеров" в Перник

Трите правителства на ГЕРБ инвестираха над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура

Днес заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев дадохме старт на ремонтните дейности на спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Това съобщи на профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Стойността на проекта е 535 812,14 лв., а средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта. Ремонтът на най-голямата спортна зала на територията на община Перник включва обновяване на покрива, подмяна на осветителните тела, поставяне на топлоизолация и нова дограма.

"Ангажирах се до края на годината да бъде осигурено финансирне и за втория етап от реконструкцията на съоръжението, който ще включва изграждане на вентилационна система, смяна на настилката, ремонт на съблекалните и стаите за длъжностните и подмяна на информационното табло", посочва Красен Кралев.

Той допълва, че с Ананиев са направили и инспекция на спортен комплекс „Дружба“, където в момента тече ремонт на общи помещения, съблекални и отоплителна инсталация в залата за волейбол и художествена гимнастика. Финансирането е осигурено от ММС, като инвестицията е в размер на 109 286,86 лв.

По думите на министър Кралев скоро започва изграждането на два физкултурни салона в СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон" и в Професионална гимназия по икономика в Перник. "През следващия управленски мандат един от приоритетите ни ще бъде изграждането на още 100 подобни съоръжения в училища, които не разполагат с подходяща инфраструктура за провеждане на часовете по физическо възпитание", допълва той.

"Проведохме среща и с представители на спортните клубове в града. Световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов изказа своята благодарност за увеличените средства, с които ММС подпомага дейността на клубовете. Ангажирах се през следващите 4 години субсидията да бъде вдигната с 200%", пише още Кралев.

Спортният министър припомня, че трите правителства на ГЕРБ са инвестирали над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура. "Само в Перник беше извършен ремонт на тренировъчната зала по футбол на стадион “Миньор” и на залата за волейбол и художествена гимнастика в комплекс “Дружба”. Имаме желанието да продължим с този амбициозен план и през следващите четири години. Приоритет ще бъде изграждането на басейните в областните центрове, защото сме длъжници на плуването. Наваксахме в много други спортове като лека атлетика, бокс, борба, вдигане на тежести по отношение на тренировъчните съоръжения, но имаме още работа", отбелязва в поста си Кралев.

Той е поел ангажимента в Перник да бъде изградена писта за мотокрос. Ще бъде разгледана и възможността за изграждане на лекоатлетическа писта на стадион “Миньор”.