Трима русенски щангисти представят България на Европейското в Москва

Трима русенски щангисти са включени в националния отбор по вдигане на тежести, който ще представи България на започващото на 3 април  в Москва Европейско първенство за мъже и жени по вдигане на тежести. И тримата тежкоатлети са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. В окончателният състав, който беше определен от старши треньорът на националния тим Иван Иванов попаднаха трима от най-добрите състезатели на ТСК – Русе – Стилян Гроздев, Ангел Русев и Надежда Мейн Нгуен. И тримата вече имат солиден опит зад гърба си на международния подиум, а Ангел и Стилян са медалисти от предходни европейски първенства.

Първа на състезателния подиум в Москва ще излезе Надежда Мей Нгуен, която ще се състезава в категория до 45 килограма. Състезанието в тази категория е заложено в програмата за 3 април от 17 часа. На 4 април на подиума ще излезе Ангел Русев, който ще се състезава в категория до 55 килограма. Според предварителната програма, неговата група трябва да започне своето представяне в 14 часа.  На същата дата, но от 20 часа ще започне представянето на състезателите в категория до 61 килограма, където ще се представи Стилян Гроздев. Заедно с тримата щангисти ще бъдат и техните лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Припомняме, че представянето на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва е изключително важно, тъй като се води и квалификация за разпределение на квотите за предстоящата Олимпиада в Токио.