Пълна стипендия е голямата награда в състезанието на АУБ за ученици от 11-ти клас

Американският университет започва записването за AUBG MultiTalent Quest 2021

Американският университет в България (АУБ) стартира регистрация за първия кръг на петото издание на състезанието AUBG MultiTalent Quest. Кандидатстването е изцяло онлайн, а крайният срок за записване е 13 април. Финалите ще се проведат през септември в кампуса на университета в Благоевград и ще съвпаднат с тържественото отбелязване на 30 годишнината на университета. АУБ и Асоциацията на възпитаниците му поемат разходите по провеждането на събитието и осигуряват наградния фонд за победителите. За първи път голямата награда е пълна стипендия за четирите години на обучение в АУБ. Стипендията е дарение от възпитаник на АУБ – Дилян Павлов, съосновател на Dynamo Software.

AUBG MultiТalent Quest е уникално международно мултидисциплинарно състезание за ученици от 11-и клас, които владеят английски език на минимум високо средно ниво, имат отлична обща култура, познания и способности в множество академични, креативни и спортни дисциплини.

Кандидатстване и провеждане на AUBG MultiTalent Quest:
Първи кръг: кандидатстване онлайн до 13-и април 2021 г.:
• онлайн формуляр с включен среден успех от 9-и и 10-и клас
• креативно 2-минутно видео-CV;
• онлайн-тест по английски и обща култура в областта на хуманитарните, социалните и точните науки.
Втори кръг: ще се проведе хибридно на 10-12 септември в кампуса на АУБ: 3 задължителни дисциплини (математика, дебати , социално предприемачество) и 1 една избираема (изкуства или спорт).

Наред с голямата награда (пълна стипендия) са предвидени и други образователни и предметни награди.

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между Асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и служители. Състезанието се разглежда като възможност за изграждане на заслужено самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона. Миналата година вторият кръг на състезанието се проведе през септември и поради пандемичните мерки състезателите имаха възможност да изберат дали да дойдат в кампуса на АУБ или да участват онлайн. Тази възможност води до интерес към участие и на кандидати извън Балканите. Конкурсът не само проверява знанията в области като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникален в сравнение с другите ученически състезания, фокусирани върху една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина.