Карлос Насар спечели сребърен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести!

Талантът от Червен бряг направи великолепен дебют при мъжете в категория до 81 кг

Карлос Насар спечели сребърен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести! 17-годишният български талант направи великолепен дебют при мъжете в категория до 81 кг. Карлос събра двубой от 369 кг, като остана на един килограм от шампиона Антонино Пицолато от Италия.

Двамата водиха оспорвана битка за титлата. Насар направи 5 успешни опита. В изхвърлянето той завърши втори със 163 кг, а в изтласкването се справи с 206 кг. Подобна тежест до момента не беше вдигана от нито един европейски щангист и е само на килограм от световния рекорд.

Карлос Насар е от школата на Червен бряг с треньор Илиян Илиев. Още в дебюта си на голяма състезание стана европейски шампион за юноши в Милано през 2018 г. Година по-късно е със злато от световното за кадети до 17 г. в Лас Вегас и от европейското до 15 г. в Ейлат. Миналата година спечели световната купа за младежи от онлайн първенството в Перу.

С три златни, два сребърни и един бронзов медала в двубоите България остава лидер в класирането по нации, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и Карлос Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията със 8 златни, 5 сребърни и три бронзови медала.

Един от първите, които го поздравиха за успеха в Москва, бе спортният министър Красен Кралев.