Бойко Борисов обяви имената на министрите в проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Той заяви, че очаква провокации, за да няма редовно правителство, а служебно без парламент.

Премиерът Бойко Борисов събра министрите от неговия кабинет в болницата, където беше опериран снощи. Той представи пред тях състава на кабинет, който предлагат от коалицията ГЕРБ-СДС.

"Българските избиратели искаха аз да съм премиер. Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство", заяви той.

"Партията единодушно застава зад Даниел Митов, след това за министър на отбраната – Румен Христов. Не мога кажа, че някой от министрите е работил слабо. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите", коментира Борисов.

"Министър на културата - Калин Вельов, а за министър на туризма - Любен Дилов-син. Александър Иванов е нашето предложение за министър на регионалното развитие и благоустройството", обяви премиерът в оставка.

Ето и останалите предложения за министри:

Костадин Ангелов - министър на здравеопазването. 

Екатерина Захариева - външен министър.

Кирил Ананиев - министър на финансите.

Красимир Вълчев - министър на образованието. 

Александър Иванов - регионален министър.

Деница Сачева - социален министър.

Десислава Ахладова - министър на правосъдието.

Десислава Танева - министър на земеделието.

Жечо Станков - министър на икономиката.

Делян Добрев - министър на енергетиката.  

Красен Кралев - министър на спорта.

"Много е лесно да говориш кой е страхлив и кой не. Толкова години носих сам отговорността, с различни партньори, за всяко нещо. Страхът е на този, който ще избяга от отговорността да състави кабинет. Имат огромно мнозинство, могат да управляват и да направят какво са обещали. Искам да им видя разчетите, искам да им видя приходния баланс. Подозирам, че сега всички така ще правят, че да няма правителство", прогнозира Борисов.