Стартират конкурсите "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист"

Асоциация „Докосни дъгата“ обявява конкурси на спортна тематика, в които могат да участват младежи от цялата страна

Асоциация "Докосни дъгата" обявява конкурси на тема "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист", в които могат да се включат ученици, студенти, младежи и млади спортисти!

"Даваме шанс на български младежи от цялата страна да споделят своите вълнуващи, вдъхновяващи, мотивиращи и трогателни истории на спортна тематика! В конкурсите могат да се включат млади хора от 15 до 29-годишна възраст, като авторите на най-добрите текстове ще бъдат специално наградени", споделят от Асоциация "Докосни дъгата".

За всички участници ще бъдат осигурени грамоти, а най-високо оценените ще донесат на шестима от тях и професионален степер – отлично средство за тренировка в домашни условия.

За конкурсите:

Желаещите да участват в конкурса "По стъпките на моя любим спортист" трябва да изпратят свои снимки, както и кратки разкази, посветени на любимия им спортен герой, чрез които да опишат как той е послужил за пример за избора им на спорт.

Всички, които искат да се включат в конкурса "Моят любим спортен миг" трябва да споделят за спортния момент, който ги е докоснал най-силно и въздействащо, оставяйки трайна емоция и следа в съзнанието им /няма значение дали сте изживяли на живо любимия си спортен миг или сте го гледали като зрител пред екрана – важното е този момент да се е превърнал в ярък спомен/.

- Няма ограничения за дължина на текстовете, форматът и интерпретацията на темите са напълно свободни.

- Текстовете може да са придружени от снимки и видео

- Един автор може да участва и в двата конкурса с два различни текста.

- Текстовете, придружени с информация за участника (адрес, телефон, е-mail, трите имена), може да изпращате на e-mail: dokosnidugata@gmail.com или на фейсбук страницата на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“: https://www.facebook.com/TheYoungBulgarians/

Всички получени текстове ще бъдат споделяни във фейсбук страницата на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“, а жури от изтъкнати спортисти и спортни журналисти ще ги оценява. В състава на журито са Детелин Далаклиев (световен шампион по бокс), Елица Янкова (олимпийска бронзова медалистка по борба), Ивайло Иванов (вицеевропейски шампион по джудо), Ангел Домусчиев (ТопСпорт), Пламен Славов (БлицСпорт) и Стефан Ралчев (Букмейкър Рейтинги).

Крайният срок за участие е 30 юни, a победителите ще бъдат обявени през юли.

Конкурсите "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист" се организират в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/.