Станислав Недков - Стъки, състезатели по ММА и граждани се срещнаха със спортния министър

Нищо от думите на Антон Кутев за плащаните милиони не бе потвърдено oт Андрей Кузманов

Председателят на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки, състезатели  от различни клубове и граждани, сред които родители на деца-шампиони, влязоха в спортното министерство, за да се срещнат с министър Андрей Кузманов. Причината - твърденията на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, че структурата е използвала неправомерно пари по различни програми на ведомството.

Недков поиска от служебния министър да се извини за изказванията на говорителя на кабинета, че е взел 1 милион лева, защото в противен случай се превръща в един от манипулаторите. От последвалия разговор стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал, но и призна, че не подкрепя думите на Кутев. Министърът допълни, че според документите за последните 4 години ММА федерацията е взела общо малко над 800 000 лева.

"Тези пари, разбира се са недостатъчни, но все пак сме благодарни на предишното ръководство на ММС, че са ни отпуснати. Ние имаме 27 клуба в цялата страна и това ни позволява да подпомагаме тяхната дейност. Що се отнася до парите по младежката програма за борба със зависимостите, то ние сме взели доста малки суми, много далеч от цитираните "милиони" от жълтия глашатай на президента Румен Радев Антон Кутев", заяви Станислав Недков. Той допълни, че спортистите от неговата федерация са донесли над 320 медала за България от международни състезания през последните години.

 "Министърът, разглеждайки документацията, с която разполага, отрече лъжите на Антон Кутев и потвърди, че федерацията по ММА е една от най-малко финансираните", каза Недков пред журналистите след срещата и се зарече да съди говорителя на служебния кабинет Кутев. "Няма да позволя на хора, които са били цял живот на държавна хранилка, да петнят името ми", каза още бившият състезател по ММА.

Въпреки че акцията имаше мирен характер, пред министерството бяха изпратени 7-8 полицейски автомобила и около 50 униформени. Служители на реда пък започнаха да искат лични карти на дошлите със Стъки деца и младежи, техните родители, както и на отразяващите журналисти. След техния протест, обаче, униформените се отказаха от това.