Бойко Борисов: Целта съм аз, това е краят на един голям сценарий

Председателят на ГЕРБ предупреди, че най-голямата заплаха за България в момента е провалената ваксинация

Целта съм аз! Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По думите му, в момента служебното правителство прави разработка по сигнал от 2009-а година. „Сега разиграват целия тоя панаир, целия тоя цирк, не срещу прокурори, следователи и бизнесмени. Целта съм аз! За която ви предупредих. От 2009-а година вие помните ли дали с някой сте се срещали? И кой какво е чул? И като не им дават на виканите (на разпит) да разгласяват информацията, защо се разгласява в друга медия от самия министър?“, попита Борисов. Той бе категоричен, че това се прави с пропагандна цел единствено. „Никога от моите уста такива изречения – че ще пращам някой някъде, не са изричани! Не го познавам, не го знам, не искам да го знам. На детектор на лъжата ако искат да ме сложат“, предложи председателят на ГЕРБ. Борисов предупреди, че в момента съчиняват компромати, защото всичките им приказки за корупцията остават недоказани. „Търсят свидетели като бесни. От някъде някой нещо да е чул“, допълни той.

На въпрос дали той лично е викан на разпит, Бойко Борисов обясни, че до сега не е, защото има три седмици до изборите. „Те трябва да ме викнат по-другата седмица. Там вие ще сте предупредени, ще има панаир. Това е същото като със шкафчетата. Аз съм се заклел, че нямам златни кюлчета, в най-святото. Те ме издебнаха, заснимаха, направиха, монтираха и ме удариха. Това е началото и края на един голям сценарий“, подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че от служебното правителство източиха язовир, за да отидат да се снимат. „Източиха го, за да си направят снимка. Дъждовете ще свършат - юни, ще дойдат жегите - август. Трябва да има вода в язовирите. Помните, и през това минахме миналата година. Даже сега се замислям дали и на „Студена“ не ни направиха този номер – да го източат навремето. Сега вече като им виждам конспирациите, как мислят, как работят, какво им е мисленето на тези хора…“, посочи Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ предупреди, че най-голямата заплаха за България в момента е провалената ваксинация. „Провалиха ваксинацията! Другите държави ще ни изолират, когато светът започне да се възстановява, а той се възстановява.. Обиколихме Европа, взехме от най-големите държави и докарахме 2,7 милиона ваксини, за да приключим с Ковид“, припомни Борисов. По думите му е унизително да дойде еврокомисар и да им отпере шамар със заявката, че от Еврокомисията ще ни правят план за ваксинация. „В един момент ще почнат и да пътуват свободно хората в Европа, а на нас ще ни искат отделен документ. И почват да продават вече и сертификати чувам. Плащат, изсипват ваксината и ви я хвърлят, и ви дават сертификата… Кого лъжем? Като дойде вълната, пак докторите ще ги търсим. И затова да не им пипат парите на докторите. Осигурили сме им пари. И на медицинските сестри, и на всички. Тази мярка трябва да важи до последния болен“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Помните ли, че ме викаха в парламента за Плана за възстановяване? Е, колко време мина? Къде ви е Планът? Вие видяхте ли план? Нали бяха готови с Плана? Нали бяха готови с ваксинационни и здравни мерки? Нали пари нямаше?“, попита Бойко Борисов и подчерта, че правителството му е осигурило пари до края на годината.  

„Ами я вижте кой назначиха в Митниците, от шефа включително, надолу назначенията са всички на контрабандисти, голямата част. Уволнени за контрабанда. Някои уволнени от съветника сегашен в Министерски съвет Орешарски, за корупция. Аз не знам какво е това разделение на така наречените „разследващи журналисти“. По едни теми въобще не искат да разследват. Говори се за имоти, говори се за такива работи. Пред моята къща висяха години наред. Ми нямате ли интерес да видите кой какво е придобил? Тези хора с какво разполагат? Ваша работа, не ви се бъркам. Но си спомням какво всеки ден ме питахте мен. И сега тормозят хората там, чудят се как да изсмучат нещо от 2009 година“, изрази възмущението си председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов призова останалите политици отново да започнат да водят политика. „Нито говорят какво ще правят с „Мариците“. Нито говорят за „Зелената сделка“. Нито има План за възстановяване, нито ваксини…“, посочи той.

По думите на Борисов, новият премиер на „Има такъв народ“ ще е различен. „Новият премиер ще е различен, защото няма повече никога да видите канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция с български премиер да се разхождат в София. Аз искам г-н Трифонов да го видя като премиер, защото с тези номера той да бъде отстрани, а пък някой друг да е отговорен… Аз съм сложил сигурно над 15-20 милиона подписи като длъжностно лице. Този, който сложи подписа, той но си отговорност“, трикратният министър-председател. Той призова кандидат-президента Радев и Трифонов да поемат отговорност.

„Вчера уважаемата г-жа Нинова казва: „Борисов предаде род и отечество“. С кое? Че съм се видял с премиера на съседната ни държава? Че съм казал, че за нас добросъседството и това Северна Македония да е в Европейския съюз, разбира се, че сме да? Че младите хора не трябва да се мразят десетилетия?“, попита още Бойко Борисов. По думите му, ще изтекат мътните води и времето ще покаже каква е истината.