Създават единен туристически продукт в Русенско

Животът

22-06-2021, 08:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Споразумение за сътрудничество между Русе и Гюргево подписаха Българинов и Беяну

Целта е да се привличат повече туристи

Развитието на единен туристически продукт за Русенско ще бъде водещ приоритет пред областния управител Борислав Българинов. Това стана ясно от проведена по-рано през деня среща между него и представители на местната власт и Регионалния исторически музей, а също и на Природен парк „Русенски лом“. „Освен посещение на забележителности и почивки в някоя от общините, е необходимо да се съставят различни маршрути, обхващащи цялата област, а също и съседни. По този начин ще се отговори на изискванията на желаещите да посетят региона и страната.“, в това бе категоричен Българинов. „Не може да се мисли изцяло консервативно и недалновидно. Необходимо е подобряване диалога с бизнеса и създаване на нужните предпоставки за привличане на още повече туристи.“, допълни областният управител.

Специално внимание ще бъде отделено и на активната реклама, като за целта ще се излезе извън рамките на традиционните медийни канали. Добрият пример в това отношение бе представен от заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Община Русе Златомира Стефанова. От тяхна страна се обмисля по-широка информационна кампания за историческите и културни богатства на Русе в социалните мрежи. Вече е факт и посещението на инфлуенсъри, които разказват за преживяванията си и очарованието си не само от града, но и от региона. Подобна кампания се обмисля за цялата област.

Изчисления, направени от екип на Областната управа в крайдунавския град сочат, че ако един чуждестранен посетител остане повече от ден в Русе, то той харчи средно по 25 – 30 евро на денонощие, като в тази сума не влизат разходите за настаняване.

Борислав Българинов е категоричен, че ще търси и варианти за развитието на общи туристически маршрути със съседено Гюргево. Това би могло да стане посредством велотурове и комбиниране на различните туристически възможности, които предоставя общата граница. В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.