Тъстът на кандидат-кметa на ИТН е определен да обслужва машините за вота в ромската махала в Благоевград?

В Общинската избирателна комисия е подаден сигнал за конфликт на интереси

В Общинската избирателна комисия е подаден сигнал от Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Андон Тодоров, в който се настоява за проверка поради възникнал конфликт на интереси.

В сигнала се твърди, че тъстът на кандидат-кмета на Благоевград от "Има такъв народ" Илко Стоянов е определен като техническо лице, което в изборния ден трябва да се грижи за изправността на машините за гласуване на вота в неделя в трите ромски секции - 8, 9 и 10, съобщи "24 часа". Ситуацията буди притеснение, тъй като в случая техникът би имал достъп до машината, което създава предпоставка за съмнения в честността на вота и опорочаване на целия изборен процес. "Интересно е и как е определен роднината на кандидат-кмета да обслужва точно машините в ромската махала", недоумяват от Инициативния комитет. Оттам се надяват, че ОИК - Благоевград ще извършат проверка и ще предприемат мерки.

В Благоевград предсрочният вот за кмет тази неделя се явява на практика генерална репетиция за 11 юли. На изборите в града ще се гласува в 139 секции, като в 120 ще е само с машини. Общо около 35 техници ще обслужват секциите.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"