Борисов: Направеното е толкова много, че не можеш да го зачеркнеш

Силата на нашата партия е в работата. Това заяви Бойко Борисов пред около 3000 симпатизанти в местността Костина край Рибарица.

"Искали сме да си направим „Хемус“, да си направим „Марица“, „Струма“. „Тракия“, „Люлин“ и всичко останало. Те го отнемат за дни. Въпросът сега е за демокрацията дори. Да се избавим от този страх, който на Радев четниците се опитват да внушат. Никак не са за подценяване, защото са рядко подли хора, опасни хора“, заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че като гледат пълните зали и как се събират хората навсякъде в България, очаква фалшифициране изборите.

"И ще ги фалшифицират не по някакъв друг начин, а през машините. Ще слагат наблюдатели на метър и половина-два, за да гледат кой за кого гласува и да стресират хората. Това е недопустимо, защото има тайна на вота. А те ще седят уж да помагат. Ами като е уж да помагат, оставете хората да избират как искат да гласуват. Като висиш на главата на един човек, той се притеснява. Особено тези, които не са работили с машини. Какво става тогава? А и вече разполагат с кодовете на машините. Нарушиха абсолютно всичко", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че самият Радев е казал, че е редно да се броят разписките в урните и за коя партия са. "Защото машината може да си напише каквото иска. Холандският премиер каза, че са ги махнали машините, точно защото хората се съмнявали в това. А немският парламент и Конституционният им съд категорично забраниха такъв вид гласуване. Единствени в Европа сме ние. Това е единственият шанс да победят ГЕРБ. Само че проблемът е, че дали сме първи, втори или пети на хартия, хората са с нас. Направеното е толкова много, че не можеш да го зачеркнеш“, категоричен бе Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази съжалението си, че докато държавите от Европа са си взели парите за възстановяване по плана и вече работят с милиардите, а за кметовете и общините в България все още няма пари. „Един лев няма месец и половина“, посочи Бойко Борисов. „Във финансите им оставихме толкова пари, че да могат до края на годината и да изплащат 50-те лева на пенсионерите, и да държат парите да плащат на хората на първа линия, и да продължат ваксинационната кампания. Нито едно от тези неща не правят. Искам пенсионерите да знаят, че Ковид не си е отишъл и няма да си отиде. Много Ви моля, отидете и се ваксинирайте!“, призова Борисов. По думите му сега в България има 3 милиона от най-добрите ваксини в света – Пфайзер, Джонсън енд Джонсън, Модерна, Астра. "Идете, използвайте времето и се ваксинирайте! Есента ще е трудно, тежко", предупреди той.