Красен Кралев: Имаме реален шанс да вземем медал от Олимпиадата в Токио

Доскоршният спортен министър посети тренировъчния лагер на олимпийците ни по вдигане на тежести и женска борба

Красен Кралев посети тренировъчния лагер на олимпийците ни по вдигане на тежести, които се готвят във Варна за игрите в Токио.

"Разговарях с националния селекционер Иван Иванов за подготовката и състоянието на състезателите ни Христо Христов и Божидар Андреев. Убеден съм, че имаме реален шанс да вземем медал от Олимпиадата и желая успех на нашите състезатели. Обсъдихме също и състоянието на залите по вдигане на тежести. Само преди седмица бяха пуснати в експлоатация две напълно реновирани зали – в Хасково и в Асеновград. През годините на управлението ми като министър на спорта успяхме да изградим общо седем спортни зали", сподели Кралев на профила си във Фейсбук.

"Женската борба също ще бъде представена на много добро ниво в Токио. Посетих дамския отбор днес и се убедих, че момичетата са в отлична форма. Те тренират под ръководството на треньор номер едно в дисциплината Петър Касабов. И Тайбе, и Мими, и Евелина, и Меги имат шанс за медал и им го желая от сърце", допълва Красен Кралев.

"Нашите олимпийци и техните треньори благодариха за работата ми като спортен министър и ми пожелаха успех на предстоящите избори. Ще направя всичко по силите си, за да не ги разочаровам", увери той.