ГЕРБ поднесе подаръци на бебетата, родени или изписани на 5-ти в Русе

Животът

06-07-2021, 13:58

Снимка:

Емил Кьостебеков

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ пита: Кой реши да се вдигне корпоративният данък?

Всички бебета, които са родени на 5-ти юли, както и тези, които бяха изписани на този ден, получиха подаръци от ГЕРБ. Това съобщи областният координатор на партията Георги Кръстев и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС. Заедно с него дарението днес сутринта връчиха Кремена Кръстева и Кристияна Колева, които също са част от листата на ГЕРБ-СДС.

Родителите на новородените в УМБАЛ „Канев“ и УМБАЛ „Медика“ бяха зарадвани с бебешка козметика и консумативи, които да влязат в употреба още с прибирането на малчуганите у дома.

В УМБАЛ „Медика“ дарението прие неонатолога д-р Щерев, а в УМБАЛ „Канев“ подаръците за бебетата бяха връчени официално на старшата акушерка Галя Добрикова.

„Политиката ни е насочена към това – в България да се раждат повече деца. Те да получават качествено здравеопазване и образование в нашата страна. Поемаме ангажимент минималната работна заплата да достигне 1000 лв., а средната - 2000 лв., както и средната учителска заплата да стане 2500 лв. Когато има стабилност и сигурност, ще се раждат повече български деца“, сподели Георги Кръстев.

Той припомни, че част от приоритетите са свързани с разработване на програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60% от осигурителния им доход за 1 година.