ЦИК свали имунитета на кандидат-депутата Цветелин Георгиев

Централната избирателна комисия взе решение да свали имунитета на кандидата за народен представител Цветелин Георгиев, регистриран от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ под № 4 от кандидатската листа в изборите за народни представители на 11 юли. Решението на Комисията е публикувано на страницата ѝ.

Решението е след искането на главния прокурор Иван Гешев за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидата за депутат.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., който на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция.

Коалицията на Манолова и Бабикян веднага се дистанцира от Георгиев.

Той е бил отстранен от листата като днес ще подаде надлежните документи.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен