Кралев: Кузманов явно робува на максимата, че една лъжа, повторена 100 пъти, става истина

Бездействието на Кузманов е причината да не се строят салони в момента, заяви Красен Кралев

"За пореден път отговорих на лъжите на некомпетентния човек, който в момента временно заема поста министър на спорта", написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук. "Андрей Кузманов явно робува на максимата, че една лъжа, повторена 100 пъти, става истина", отбелязва той.

“Смешно е, че действащ министър не може да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по Закона за обществените поръчки. Всички договори за строителство на физкултурни салони са сключени по реда на ЗОП. Авансовите плащания са направени по законови процедури със стопроцентова гаранция за завършване на обектите. Процедурите са абсолютно прозрачни и е спазена всяка буква на закона”, отбелязва Кралев.

“Вместо да ровят по кашоните и да казват една и съща лъжа всеки път, когато видят микрофон, ги призовавам да започнат да работят! Минаха два месеца откакто узурпираха властта и не правят нищо", подчертава бившият спортен министър.

“Защо Андрей Кузманов не отговори на моя въпрос – защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?”, пита той.

“Единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Кузманов. Нагла лъжа е, че са сключени договори с едни и същи фирми. Участниците в поръчки могат свободно да се сдружават, информацията и за това е публична”, категоричен е Кралев.

“Всяка година Сметната палата проверява ММС, досега няма открити нарушения, няма да има такива и сега. Защо Андрей Кузманов не отговори колко пъти е осъден от ММС главният му секретар?

ТОТО-то не пита министъра кога и дали да провежда обществените си поръчки. Кузманов щеше да знае и това, ако не беше абсолютно некомпетентен! Този човек не разбира какво чете от листчетата, които му подхвърлят”, пише още Кралев.