Борисов: Цялата страна видя, че Кацаров е лъжец, но Радев стои зад него (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи парламентарната група, която ще се казва ГЕРБ/СДС с председател Десислава Атанасова, зам.-председатели Румен Христов, Тома Биков, Александър Ненков, секретар на групата Евгения Алексиева. „Ако имат морал би трябвало да ни предложат, ако не председател, то поне зам.-председател на парламента и нашето предложение ще е Росица Кирова“, заяви Борисов.

"Цялата страна видя, че Кацаров е лъжец, обаче Радев стои зад него. Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от "Пирогов". Същото е и с проф. Кантарджиев, всички които махнаха изнесоха пандемията“, заяви лидерът на ГЕРБ и припомни, че ваксините ще бъдат пращани в Африка. Той подчерта как е ходил да се моли в Брюксел за тези ваксини и се обърна към ГЕРБ да поискат в новия парламент да се възстанови ваксинационния процес.

Борисов призова всички да отидат да се ваксинират и допълни, че дори и той самият ще го направи. "След това ще има такива рестриктивни действия, както сега сме най-отворените, ще стане точно обратното. За да ми отмъстят затвориха зелените коридори, помните как се редяха хората“.

Той коментира и актуланата политическа обстановка в страната. "Ако ни вкарат в трети избори, убеден съм, че държавата ще колабира. Ако имаше политическа класа, при равния резултат, който имаме с ИТН и след всички машинации, трябваше президентът да ни извика на разговори и да се разберем да работим заедно. Пък догодина, ако трябва, да се правят още едни избори.", допълни той. Борисов заяви, че като гледа Христо Иванов, явно на всичко са готови, но едва ли Трифонов е готов. "Като си гледа партньорите... Как Мая Манолова си предаде БСП, Реформаторският блок на втората година се извъртя и ме предаде. Радев си пляска ръчичките, ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на Трифонов", допълни Борисов.