Първа победа за българския бокс в Токио - Стойка Кръстева на 1/8-финал

Стойка Кръстева се класира за 1/8-финалите на Олимпийските игри в Токио. Двукратната европейска шампионка, носител на два сребърни медала от световни първенства, стартира по отличен начин участието си в японската столица. В категория до 51 килограма националката ни преодоля съпротивата на виетнамката Ти Там Нгуйен.

Двубоят започна трудно за Стойка, която в началото изпита леки проблеми с намирането на дистанцията. Тя обаче зае центъра на ринга, като умело съкрати дистанцията и до края на първия рунд взе превес и поведе в резултата.

Във втората част Кръстева бе тази, която започна да контрира, а азиатката по-често да търси и непозволени прийоми, накъсвайки играта. Нашето момиче не се притесни от този стил и с отлични действия неутрализира устрема на виетнамката. Реферите видяха изравняване на силите и така всичко опря до последния рунд. В него играта бе равностойна, но до финалната минута. Там Кръстева натисна педалите и с красиви комбинации от десен-ляв прав все пак взе своето. Така тя се класира за втория кръг на олимпийския турнир. Стойка ще срещне за място на 1/4-финалите американката Вирджиния Фукс.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"