Проф. Костадин Ангелов: Безумие е Народното събрание да е трибуна за антиваксърски небивалици

Мисия

29-07-2021, 17:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Истинско безумие е от трибуната на Народното събрание – най-високата в България, да се леят изказвания против ваксините срещу COVID-19, а народни представители да използват парламента на страна от ЕС, за да пропагандират антиваксърски небивалици. В това е категоричен народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновски район и здравен министър в последното редовно избрано правителство проф. д-р Костадин Ангелов.

От трибуната на Народното събрание проф. д-р Ангелов отново призова българските граждани, които все още не са си поставили ваксина срещу COVID-19, да го направят.

„Аз бях първият ваксиниран българин, имах придружаващи заболявания, имам ги и сега. Жив съм, здрав съм, гарантирам живота и здравето на моите близки и на моите пациенти. Ваксинирайте се!“, категоричен е проф. Костадин Ангелов.

Народният представител от ГЕРБ-СДС не спести критиките си и към служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за провалената ваксинационната кампания и то на прага на четвъртата вълна от COVID-19. По думите на проф. Ангелов, единственото, което служебният здравен министър е трябвало да направи, е да продължи кампанията със същия темп – налице са били всички възможности, достатъчно количество от всички видове ваксини, добра логистика и работеща система.

„Но когато от най-високата трибуна министърът каза в първото си мотивационно обръщение към нацията, че има притеснения относно качеството на ваксините, това неименуемо разколебава българските граждани. Широко прокламираната му стратегия за ускоряване на ваксинацията на хората над 60-годишна възраст се сгромоляса. Фактите са, че от началото на управлението на Стойчо Кацаров, поставените дози ваксини на тази възрастова група са с над процент по-малко от преди това. За сметка на това пък разколеба по-младите да се ваксинират“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отправи критика и към твърденето на Кацаров, че здравеопазването е икономика и от него трябва да се печелят пари. „Това ме кара да мисля, че Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец. Търговец на здраве. Единственото хубаво е, че Кацаров си отива от кормилото на българското здравеопазване“, завърши проф. Ангелов.