Красен Кралев: Страхотна Антоанета Костадинова, отново имаме топсъстезател в спортната стрелба!

Второ и четвърто място на олимпиада е невероятно представяне, отбеляза той

Страхотна Антоанета Костадинова! Второ и четвърто място на олимпиада е невероятно представяне. Отново имаме топсъстезател в спортната стрелба, един от най-успешните български спортове. Сега предстои още много работа, за да се утвърдим в елита. Сигурен съм в това, защото българите можем! Това написа бившият спортен министър Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

Антоанета Костадинова завърши в подножието на медалите на 25 метра въздушен пистолет на Игрите в Токио. Състезателката се класира на 4-а в дисциплината с резултат от 28 точни изстрела. Тя отпадна след престрелка с бронзовата медалистка Ксиао. Костадинова се класира за финала с първи резултат от квалификациите, но за съжаление не успя да спечели втори медал в Япония. Тя вече има едно сребърно отличие от Олимпиадата – на 10 метра пистолет.

"Тук е мястото да благодаря на Мария Гроздева за невероятната кариера. 5 олимпийски медала от които два златни! Мария, ти си пример за всички български спортисти! Пожелавам ти още по-големи успехи като президент на Българския стрелкови съюз. Сигурен съм, че ще успееш! Стискам ти палци!", пише още Кралев.