Слави Трифонов: Изобщо няма да предложим кабинет и отиваме на нови избори

ИТН се отказва от кабинета си и ще подкрепи Румен Радев на изборите за президент

"Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет. Отиваме на нови избори", обяви лидерът на ПП "Има такъв народ" Слави Трифонов. "Ясно става, че ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителството на ИТН, да са спокойни хората и да има правителство. Това не се случи, заяви Слави Трифонов.

"Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че това няма да стане без подкрепата на партиите на протеста. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила, няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме". Разбира се, че съществува вероятността, при следващите две възможности "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме" да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП и ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна", заяви Трифонов.

"ИТН ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев и с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур", съобщи още Слави Трифонов.