Кралев: Модерният петобоец за пореден път показа, че не знае какви са функциите на министъра на спорта

"О, свещена простота!", възкликна бившият спортен министър след поредната безумна изява на Андрей Кузманов

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев направи коментар във Фейсбук по повод поредната безумна изява на служебния министър Андрей Кузманов:

"О, свещена простота! За пореден път назначеният за служебен спортен министър-модерният петобоец Андрей Кузманов показа, че не знае какви са функциите на министъра на младежта и спорта. Не, министърът не провежда тренировките и не подава топките. Отговорността за спортната подготовка на състезателите се носи от президента на спортната федерация и от треньорите. Стратегията за развитието на спорта е отговорност на министъра. Такава стратегия, каквато ние направихме през 2016г. за развитието на женската борба, женския бокс, женското кану и каратето.

Министърът отговаря за осигуряването на средства и условия за подготовка. Задача, с която сме се справили в последните пет години-по думите на спортистите и на ръководителите на федерации.

Министърът отговаря за изграждането на нови спортни съоръжения и за реконструкцията на съществуващите - над 100 обекта са реновирани и изградени за последните 7 години. Трите кабинета на Бойко Борисов са инвестирали над 500 млн. лева в спортната инфраструктура на държавата!

Министърът трябва да познава лично всичките водещи атлети и да е запознат с техните проблеми. Господин Кузманов, “момиченцето от каратето” се казва Ивет Горанова!!! Тя е в световния елит на този спорт от поне 3 години.

Министърът на спорта трябва да защитава атлетите, когато са замесени незаслужено в различни скандали. Така, както ние защитихме българските щангисти през 2015г. и плувците ни през 2021г. Повече информация за това може да получите от ръководството на федерациите.

Андрей Кузманов беше назначен за служебен министър, въпреки изключително посредствените резултати на федерацията, на която е президент. Така че за мен е очаквано, че не знае как да носи отговорност за спортистите, чиито имена дори не знае.

Според господин Кузманов ролята на министъра се изразява в това … да популяризира успехите на спортистите по “интернетите”. Срам!

P.S. Името на “министъра на Япония” е Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.