Областният лидер на ГЕРБ - Русе инспектира дейностите по проекти в Две могили

Животът

26-08-2021, 12:00

Снимка:

ГЕРБ - Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Две могили проведоха учение за справяне с бедствия и аварии

“ГЕРБ винаги изпълнява своите ангажименти! Въпреки безпрецедентната ситуация, в която се намира страната ни – на прага на трети парламентарни избори; в навечерието на президентски; в началото на четвърта ковид-вълна; с блокирани институции и парламент с дефицит на политическа отговорност; изправена пред икономически и социален колапс; на ръба на национална криза – въпреки всички кризи, които ни връхлитат, партия ГЕРБ продължава да работи за България и за нейните граждани”, това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ в Русе Георги Кръстев по време на посещението си в община Две Могили.
Целта на визитата му беше проследяването на процеса по реализация на проекти в областта на благоустройството на общината, получили финансиране и стартирали при управлението на кабинета Борисов 3.
Георги Кръстев беше посрещнат от кмета на Две Могили Божидар Борисов, който от своя страна увери областния лидер, че реконструкциите са в ход и се движат по план.
По-късно двамата посетиха всички текущи обекти на територията на общината, сред които бяха ремонтните дейности на улиците “Н. Й. Вапцаров”, “Вит”, “Иван Вазов” и “Христо Ботев” в гр. Две Могили. Целта на проекта е подобряване на уличната настилка, осигуряване на носимоспособност, подобряване на транспортно-експлоатационните качества и осигуряване на условия за безопасност на движението. Проектът е финансиран със ПМС №360 от 10.12.2020 г.
По проект “Красива България” към МТСП се извършва и основен ремонт на сградата на БКС в гр. Две Могили, който включва подмяна на прозорци, подмяна на външни и вътрешни врати, външна топлоизолация и ремонтни дейности по помещенията. Проектът е съфинансиран от община Две Могили и Републиканския бюджет.
След активни усилия от страна на община Две Могили и водене на многобройни преговори и преписки с АПИ, се ремонтира път III – 5001 (Две Могили – Кацелово), за който жителите на района твърдят, че е бил в много лошо техническо състояние. Към момента са изградени изцяло нови 23 км. от пътния участък.
В с. Острица лидерът на ПП ГЕРБ – Русе проследи реконструкцията на ул. “Плиска”, чиято цел е изграждане на тротоари, водопроводи, хидранти и ремонт на уличното платно. Субсидията е от Републиканския бюджет.
В края на обиколката си Георги Кръстев посети и детската градина в с. Бъзовец, където се извършва цялостен ремонт на сградата – подмяна на дограмата, ремонт на покрива и ремонтни дейности на помещенията (тавани, стени, под). Финансирането е подсигурено със ПМС №352 от 10.12.2020г.