Бойко Борисов: Корнелия Нинова се радва на мандата като дете на играчка

"Слави заслужава уважение. Като е казал, че няма да прави правителство, това е. Корнелия Нинова се радва на мандата като дете на механична играчка. Все едно, че вече е успешен. ИТН ти казаха, че няма да правят правителство с тебе, ГЕРБ ти казаха, че няма, "Да, България" ти казаха, че няма... Днес тя трябва да върне мандата, но ще прави разговори. С кого и защо? За да изтупат още десет дена да могат направят всички гадни неща, които ще се отразят след това на следващото правителство. Безумие е да не направят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесвало. На нас изгодно ли ни беше да караме референдума на Слави Трифонов с презиентските избори?", коментира бившия премиер Бойко Борисов на празник в Перник по случай 14-я рождения ден на ГЕРБ. Заедно с него бе бившият финансов министър Кирил Ананиев.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че е предупредил Трифонов за Христо Иванов и Мая Манолова, които ще го обикалят за постове. Борисов коментира, че точно както е казал разговорите са се водили на тъмно.

Борисов коментира и служебното правителство на Румен Радев. "Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия нинова започне да говори, след като три партии са и казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се Мая - министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте.", каза Борисов.

"Като прочетох какви неща пишат за Слави ми стана много криво, защото съм чел същите когато се повреди колесника на самолета, или пък когато се контузих. Пишеха същите тези хора", заяви Борисов по повод тежките обвинения и коментари срещу Трифонов в социалните мрежи.