Посланикът на САЩ се срещна с олимпийците ни от Игрите в Токио

Извънредният и пълномощен посланик на Съединените американски щати, Н.Пр. Херо Мустафа, се срещна с част от шампионите, медалистите и техните треньори, представили успешно България на Олимпийските игри в Токио. Тя ги поздрави за постиженията и изрази вълнението, което САЩ изпитват, когато България успява. „Силата е във Вас! Продължавайте да вдъхновявате“ – бе посланието на Херо Мустафа, публикувано и на официалната фейсбук страница на американското посолство.

Българските олимпийци бяха водени от проф. Николай Изов, заместник-председател на Българския олимпийски комитет и ректор на НСА „Васил Левски“. Той поздрави нейно превъзходителство от името на председателя на БОК, Стефка Костадинова и благодари за топлия прием, вниманието и подкрепата, отдавана от американската страна на българската спортна общност.

Проф. Изов връчи на посланик Мустафа книгата „Българската спортна слава“, както и покана да бъде официален гост на тържествените събития по честване на 80-годишнината на Спортната академия през следващата година. Нейно превъзходителство прие с радост отправената покана, като направи и предложение за първа съвместна изява на двете институции през месец април 2022 година.