Ивет Горанова: Искам да стана световен шампион и да покажа, че медалът от Токио не е случаен

Олимпийската шампионка гостува във "Вечерното шоу на Слави Трифонов"

Олимпийската шампионка Ивет Горанова гостува в първото предаване за новия сезон на "Вечерното шоу на Слави Трифонов" с водещ Иво Сиромахов. Плевенчанката сподели за емоциите след триумфа в Токио и разказа за любовта си към спорта карате.

"Успях да се докосна до много непознати хора, които ме срещат по улиците, радват ми се, започват да плачат... За мен това е най-хубавият момент досега", призна Ивет, която преди няколко седмици грабна златото на Игрите. "Истината е, че последните 2-3 години не съм почивала. Всеки ден съм мислела за Олимпиадата, ставах и лягах с тази мисъл", сподели 21-годишната каратека.

Тя разказа, че започнала с каратето през 2009 година в родния си град Долна Митрополия, а когато спечелила първия си златен медал, се запалила още повече и се мотивирала да продължи напред.

"Влагам много сърце в това, което правя. Това е, което обичам. За мен не е само хоби, това е моята работа. Правя го за удоволствие и от любов. Аз съм привързана към каратето и когато тренирам или съм на състезание се чувствам много щастлива.", призна Ивет. "Каратето не е само спорт, това е философия и начин на живот. И когато се захванеш с този спорт, когато започнеш вече да го обичаш, ти живееш с това нещо. Всеки един медал за мен е бил една стъпка напред. Когато спечелих европейската титла, започнах вече да мечтая за световна. Когато станах трета на световното, започнах вече да мечтая за Олимпиадата. Всяка една стъпка е била изграждаща. Не може от някакъв турнир изведнъж да скочиш на най-големия връх. Всичко е ставало постепенно", посочи олимпийската ни гордост.

"Точно след два месеца и половина имаме световно първенство и аз нямам световна титла. Имам трето място, но никой не помни втория и третия. Искам да покажа, че медалът от Токио не е бил случаен, както и предишните. Искам да стана световен шампион!", категорична бе Ивет. Тя допълни, че конкуренцията на форума в Дубай ще бъде доста висока, ще участват около 70-80 момичета от целия свят.

За звездата на родното карате предстои лагер на Белмекен, след което подготовката й ще продължи в Сърбия.