60-ото издание на "Мартенски музикални дни" ще се състои при спазване на противоепидемичните мерки

Три пъти отлаганият фестивал "Мартенски музикални дни” ще се състои, въпреки ограниченията, наложени с последната заповед на здравното министерство. Музикалният форум ще се завърне на сцената от 17 септември до 3 октомври с предвидените представления от анонсираната вече програма.

Според заповедта на МЗ, от 7 септември влиза в сила забрана за провеждане на масови мероприятия, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът е неограничен. “Мартенски музикални дни” не попада в обсега на забранените събития и неговото провеждане е разрешено с намален капацитет на посещаемост.

Припомняме, че 60-ото издание на емблематичното събитие ще зарадва русенци с изпълненията на над 450 музиканти от България и чужбина. Програмата включва 5 оркестрови и хорови концерта, осем ансамблови програми, една оперна продукция, две програми на „Мартенски музикални дни - джуниър“ и два джаз концерта.                                                                                    

Билети могат да бъдат закупени на касата на Държавна опера Русе и в търговската мрежа на Ивентим. Община Русе призовава за пълното спазване на всички противоепидемични мерки, за да бъде избегнато повишаване на заболеваемостта от COVID-19.