Борисов: Свидетели сме на ежедневни скандали и свидетелства за корупция (Видео)

Лидерът на ГЕРБ с анализ на актуалната политическа ситуация в страната

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов с анализ на актуалната политическа ситуация в страната. По думите му сме свидетели на ежедневни скандали и свидетелства за корупция. Борисов попита защо служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков не се е самосезирал за скандала между председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и съпредседателят на ИБГНИ Татяна Дончева.

„След концерта настава тишина и хаос. Свидетели сме на ежедневни скандали и свидетелства за корупция. Как така Бойко Рашко вече не се е самосезирал за това, което чухме вчера по БНР между Тошко Йорданов и Татяна Дончева?“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вчера председателят на най-голямата парламентарна партия, знаем как го направиха този един процент, ДПС им преляха гласове от Кърджали, заяви, че зам.-председателят на парламента пише на листче суми за депутати. По мои сметки им трябваха 30 депутати, за да направят правителство. Това 30 депутати по половин милион. Това са 15 милиона. Откъде? Това е първия въпрос. Вторият е защо го го казаха вчера?“ допълни Борисов и попита „И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това? Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“.

 Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че партията няма да остави да бъде заметен под килима този скандал. Ще настояват за отговори.

„Има няколко състава на престъпления от висши длъжностни лица, зад които стои Радев. Той им е като баща. Той се разпорежда с партии, както намери за добре. Дава им задачи инструкции, определя им срокове, постоянно нарушава конституцията. Колко време чакаме да разберем за двойното гражданство на Петков? Защо Радев разпорежда неща, които не са негова работа, дали ще актуализра бюджета, както и Плана за възстановяване и развитие?“

„Всичко зависи само от диктатора и неговите марионетки си раздават си раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главния прокурор вкара в ареста", допълни бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ коментира и заплахите за убийство на председателя на НС Ива Митева. По думите му целта е била се отклони вниманието от истинските проблеми, които има в държавата.

„Това си го измисли! Той, Тошо Йорданов я командваше иди, върни се, махни този, върни се ела тука .”

Бившият премиер заяви, че трябва да стане ясно, кой е наредил или е платил да падне охраната на главния прокурор и на патриарха. Той заяви, че дълги години и в качеството си на Главен секретар на МВР е работил срещу организираната престъпност, но не го е страх.

„Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ „Хемус“. До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ „Тракия“ за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас.“ , коментира Борисов.

„ГЕРБ ще се запомни с направеното в страната. В Бургас сме санирали 185 блока. Колко блока е санирал Румен Радев? Нула! Бургазлии знаят кой е направил зала „Арена Бургас“, колкото и новата власт да саботира пускането й в експлоатация. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болницата.“ заяви още бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

Бойко Борисов определи като провал миграционната политика на служебното правителство.

„Миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти.“, заяви Борисов и допълни: „Причината да има бежански поток в България не е оградата ни с Турция, а загубеният диалог с Брюксел. Като премиер бях мост между Турция и Брюксел, за да се изплащат милиардите евро, отпуснати за съвместната охрана на границата.“