Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (Видео)

Корупцията се премести по най-високите етажи на властта, в парламента се купуват депутати за по половин милион, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Пловдив, където поднесе цветя и сведе глава пред паметника на Съединението на едноименния площад.

След това започна и срещата му с младежите на ГЕРБ в хотел „Империал“.

"Вместо днес да си честитим празниците, да се радваме, всеки от нас да каже, какво е обединение и съединение. България направи най-успешното председателство и до днес повтарят девиза ни „Съединението прави силата“. Съединението, Радев, е да можеш да си говориш и с най-големите си политически противници. Няма да оставям вече ненаказана лъжа и в ден като този празник, все едно е прошка. Вместо да кажем днес, каквото било, идват нови избори, така ли ще продължаваме, това ли е смисъла! Той отива и показва отново как той вижда съдебната система. Не мога да не му напомня, че в телефона на неговите съветници стоят съдебни решения дни преди да се публикуват. От къде знаеш ти кой ще е главен прокурор? От къде реши, че мен ще питат? Може пък теб да питат за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борисов в началото на срещата.

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес, когато сме в Пловдив, всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", подчерта Борисов.

"Надявам се, че в Пловдив няма да допуснете да се затварят бизнеси, без да се обезпечават. Ние затваряхме, защото света не знаеше какво става, нямаше лекарства, нямаше ваксини, но дадохме пари на бизнеса и то на всички“, припомни лидерът на ГЕРБ.

"Сега им казват да си вземат кредит. Най-важното в момента е да си правят политическа партия около Радев, ама да си правят, но да не наказват хората. Не стига, че има 3 милиона ваксини, но и затварят, защото приятеля на Радев- Кацаров не се справя, но не го махат", подчерта Борисов.

Той засегна и темата с миграцията и припомни, че и тук „едноличното управление“ на Радев не се е справило. В това число земеделието, образованието и всеки един ресор.

"Спомняте ли си колко репортажа имахте за цените на горивата, живите включвания на Христо Иванов за документите за „Лукойл", дали ги е взел. Ходехте за по една стотинки да правите репортажи, а сега няма. Газът е със 110% нагоре, хлябът, олиото, всичко върви нагоре, но нищо не се показва, защото Радев трябва да спечели изборите. Само за миналата година 5 пъти давахме помощи за селското стопанство, а сега няма нищо.

Вместо днес да се каже, един с ума си, трети с енергичността на младостта, нещо да се направи. Вече темата корупция се пренесе на най-висшите етажи, в парламента. Купуват се депутати, назначават се министри. Както Пламен Узунов получава листчета и пликове, а на другия ден започват назначенията в митниците в Пловдив. Управлението на цифрите и листчетата на Румен Радев, Това в момента се прави", обясни Борисов.

"Кой им даде силата и тези огромни пари да пазаруват депутати. Ако аз не го говоря, тази тема всячески се опитва да се потули. Радев не отговаря на тези въпроси, но Борисов не пропуска. Освен мен той няма друг политически противник. Затова се опитват или да ни затворят или да ни убият, но зад нас стоят над 600 хиляди българи“, допълни още Борисов.

Той засегна и темата за децата с увреждания и дали има предложения от страна на Мая Манолова, която си е изградила популярността на тези хора, докато правителството на Борисов всяка година е увеличавало с 150 милиона средствата за децата с увреждания

"За съжаление исках да е празнично, да дам и аз на политическия опонент заслуженото, да намалим напрежението и да вървим напред. В същото време ние още нямаме план за възстановяване, а другите държави вече похарчиха парите", припомни още Борисов.