ГЕРБ: Който лъже в аферата ИТН - Татяна Дончева", няма място в политиката

ГЕРБ ще настоява за създаване на анкетна комисия по случая Василев-Дончева. Това стана ясно от декларация на парламентарната група на партията.

"През последните дни, пред очите на цялото общество се разиграва тежък политически скандал, който не бива да бъде банализиран и оставен да затихне без необходимите последствия и изводи. Председателят на най-голямата парламентарна група в 46-ото народно събрание, обвини зам.председателят на настоящия парламент в политическа корупция. Според господин Тошко Йорданов, госпожа Татяна Дончева е предлагала 500 хиляди лева подкуп, за да бъде разцепена групата на Има такъв народ и по този начин да бъде съставено дългоочакваното правителство на промяната. По-късно, председателят на правната комисия в 45-ото народно събрание господин Радостин Василев потвърди тази информация, като разказа още подробности, които едва ли е уместно да преразказваме от тази висока трибуна.", се посочва в декларацията.

"Парламентарната група на ГЕРБ няма да заеме страна в този спор. Няма да си позволим нито да раздаваме присъди, нито да даваме морални оценки. Това, което сме длъжни да направим обаче е, да потърсим истината и да я намерим. До момента има един очевиден публичен факт. Той е, че на най-високо политическо ниво, хора които преди изборите твърдяха, че ще управляват заедно, си отправят тежки обвинения, които или трябва да бъдат доказани или ако са лъжа трябва да бъде понесена политическа отговорност. Ако господин Йорданов и господин Василев казват истината, то госпожа Дончева няма място в политиката и обратно, ако те са излъгали, то мястото им не е нито в тази зала, нито в политическия живот, чиято единствена сила се състои в доверието на обществото. Казано с прости думи – една от двете страни лъже и трябва да направим всичко възможно истината да излезе на бял свят.", заявяват от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен