Още награди за олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистите от олимпийските игри в Токио и техните треньори. В началото на церемонията всички бяха приветствани лично от Стефка Костадинова, председател на БОК и Светозар Попов, изпълнителен директор на FIBANK.

"Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем ви още повече спортни и лични успехи," заяви в приветствието си Светозар Панов.

Председателят на БОК припомни на всички, че благодарение на спечелените от българските състезателки три златни, един сребърен и два бронзови медала нашата прекрасна страна се нарежда на 30-о място в класирането по медали в Токио. На игрите в Пекин 2008-а България бе на 40-о място, в Лондон 2012 на 51-о място, а в Рио 2016-а – 54-и.

"Уважаеми господин Попов, скъпи олимпийци, треньори и ръководители. Благодаря искрено на нашия генерален спонсор Първа инвестиционна банка за подкрепата. През последните дни бяхме много време заедно и си пожелахме хубави неща. Искам да ви кажа, че вие сте героините на България. Страната ни се гордее с вас. Вие сте нашите посланици. Пожелавам ви само здраве на вас и семействата ви, както и на вашите треньори и ръководители. Пожелавам ви 2024-а година да ни донесете още по-голяма радост. Поклон и благодаря, че ви има,“ каза в словото си Стефка Костадинова.

Светозар Попов награди със златни монети „Св. Богородица Троеручица" олимпийските шампионки Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате), както и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Сребърната медалистка в спортната стрелба с въздушен пистолет Антоанета Костадинова и носителките на бронзови отличия в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова бяха наградени със сребърни монети „Сърце". Треньорите на медалистките ни от Токио – Христо Христов (спортна стрелба), Борислав Георгиев (бокс), Ангел Ленков (карате), Петър Касабов (борба), Стоян Петков и председателят на БФХГ Илиана Раева също бяха наградени с уникални монети от Fibank.