Деница Сачева: Възможно е ГЕРБ да състави коалиционно правителство, ако получи мандат след изборите

„Трудно е да се правят прогнози, но бяха изгубени два парламентарни мандата и изборите, които предстоят, всичко това губи 8 години от живота на хората, а като цена това е около 500 млн. лв.“, изрази мнение в „Седмицата „ по Дарик радио Деница Сачева.

Тя посочи, че съществува тежко разделение между хората и подчерта, че трябва да има лидери, които да работят заедно и да имат коалиционна култура.

Сачева отхвърли тезата, че в държавните структури много се краде.

„Мантрите за кражбите трябва да спрат, защото ние на практика разрушаваме държавата по един начин, който много трудно след това ще може да бъде съграден. Който и да дойде на власт, ако има такова недоверие към държавните институции и презумпцията е винаги, че там се краде, което не е вярно, трябва да се научим да бъдем обективни и да отчитаме постиженията. Не може постоянно всичко да омазваме“, коментира Сачева. 

Тя добави, че ГЕРБ иска да покаже най-добрият си експертен потенциал. „Ако им липсва нещо на хората - това е сигурност, мерки и предвидимост. Хаосът започна от липсата на подреденост“, каза тя.

Сачева подчерта, че е възможно ГЕРБ да състави коалиционно правителство, ако партията получи мандат.

„Смятам, че партиите са наясно, че ако има трети парламент, който не направи правителство , хората няма да ни го простят. Избирателите не казват да се изчегърта ГЕРБ, ние си имаме своите съмишленици“.

Сачева очерта и фигурата на президент според партията- „човек, който организира мира, а не постоянно да вкарва народа във война“.

Според нея по-голяма част от българските граждани си представят мъж като държавен глава. 

Кандидатът на ГЕРБ ще бъде достоен конкурент на Румен Радев каза тя, без да се ангажира дали ще е жена или мъж.

Според нея не е работа на служебни министри да правят политически проекти.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"