Кралев за Кузманов: Когато не разбираш от материята – интерпретираш, както ти изнася!

"Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора", написа Кралев

Бившият министър на младежта и спорта в правителството на Борисов Красен Кралев за пореден път изрази възмущението си от служебния си наследник и лъжите му.

Липсата на 25 млн. лв. ще доведе до прокурорско разследване в Министерството на младежта и спорта. Това обяви пред БНТ Андрей Кузманов. Отговорът на Красен Кралев не закъсня. Ето какво написа той на профила си във Фейсбук:

„Когато един човек не разбира от дадена материя, съвсем свободно може да интерпретира фактите-така, както му изнася.

Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора. Спазили сме всяка буква на закона!

Този човек, временно сложен да изпълнява функциите на министър на младежта и спорта, за цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите.

Ако преди смятах, че става дума за некадърност и некомпетентност, вече започвам да се замислям, дали не се прави нарочно. Знаете, че има натиск към министрите на Румен Радев да ровят в кашоните на институциите, да си изфабрикуват факти, да интерпретират небивалици като огромни злоупотреби. От това зависи и оставането им в нов служебен кабинет на кандидат-президента.

За поне пети път казвам: Няма как да липсват пари! Договорите са сключени по всички правила на Закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си само и единствено заради бойкотирането на процеса от страна на служебния министър. По заповед на назначилия го за такъв!“