ГЕРБ Велико Търново стартира процедура по номинации на кандидати за президент, вицепрезидент и народни представители

Мисия

16-09-2021, 11:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От днес (16 септември) общинската организация на ГЕРБ във Велико Търново приема номинации на кандидати за президент, вицепрезидент и народни представители. Процедурата продължава до 25 септември и е изцяло съобразена с действащите противоепидемични мерки в страната.

Всеки член на ПП ГЕРБ може да направи до 3 номинации за народни представители, за президент и вицепрезидент. Могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, представители на гражданската квота, на обществени и професионални групи, без последните да членуват в най-голямата дясно-центристка политическа сила.

Членове на ГЕРБ могат да бъдат номинирани за кандидати за народни представители във всяка една от другите структури в страната.

Номинациите се подават в офиса на партията във Велико Търново на бул. „България“ №1 – всеки работен ден от 9,00 до 17,30 ч., както и на email: veliko.tarnovo@gerb.bg.

От областното ръководството на ГЕРБ в Старата столица посочват, че номинации се приемат в същия период (16-25 септември) и във всяка от останалите девет общински структури на ГЕРБ в областта. Редът на процедурата е същият – номинациите се подават по електронна поща или в офиса на съответната общинска организация.

Листите с кандидати за народни представители, както и кандидатите за президент и вицепрезидент ще бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.