Бойко Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

Искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него, заяви Борисов

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на участието си в конференцията на Жени-ГЕРБ. Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн.

"Днес сме събрали не само да изберем ръководство. Но се надявам да изчегъртаме мъжете и да дойдат жените на власт. Не случай най-много избиратели, които гласуват за ГЕРБ, са жени. Няма друга партия, в която толкова жени да участват", заяви Борисов при откриването на форума.

„Много сериозно гледам на днешното мероприятие, както и цялата партия. Неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от вашия пол – най-много жени. Винаги сме се старали да откликнем по същия начин. Няма друга партия, в която толкова много жени да участват“, допълни Борисов.

Постарали сме с в най-важните сфери да имаме зам.-председател, който да обединява България в най-важните цели. Надявам се, че тези които продължават с това брутално отношение към политическите партии. Само се чу за проф. Балтов и видяхте какво му се случи. Дори след днешните изказвания на Минеков, който щял да гони първата политически сила от офисите й. Нали по Конституция служебното правителство трябва да осигури честни избори, а те не го правят. Доказаха, че за тях Конституцията не съществува“, заяви Борисов и цитира законите. Той заяви, че ще сигнализират ЕС за безобразията и репресиите. „Затова искат да докопат кандидатът за президент и да се разправят с него преди изборите. За да може Радев да е президент и да има имунитет“, заяви още Борисов. "За мащаба на корупцията, казва Радев, по срива на чуждестранните инвестиции. само, че тази година БНБ отчита рекорден срив на чуждестранни инвестиции. По времето на Радев", каза ооще лидерът на ГЕРБ.

"С тези цени на тока и газа, трябва да забравим за зеленчукопроизводство. И в същото време в тази гладия и хаос, земеделското земеделие спира проекти за 400 млн. лв. Успешно, по радевски. И се оправдават заради недоразумение с ЕК. Ама там са хора умни, експерти, а не такива, както ги събра вас Радев", допълни той. 

Борисов коментира и тежката ковид криза. Той подчерта, че когато ГЕРБ са били на власт и страната ни е била за няколко дни първа по смъртност, това е било водеща новина във всички медии. Сега обаче, когато седмици наред страната ни е на първо място и на ден умират по над 100 души, всички мълчат и това не е тема. „Мъртвите не можем да съживим, иначе другото ГЕРБ ще го оправи“, заяви Борисов и даде за пример Норвегия, които свалят всички ограничения, след като населението е ваксинирано над 70%. „Народът им е освободен от ковид-19, от този гнет“, допълни Борисов.

Дългогодишният общински съветник в СОС Екатерина Йорданова беше избрана за нов председател на Жени ГЕРБ. На Националното общо събрание на организацията, което заради противоепидемичните мерки се провежда онлайн, тя получи подкрепата на 840 делегати. "против" гласуваха 5, "въздържал се" - също 5.  За зам.-председатели на Жени ГЕРБ са избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова и Йоана Йончева-Фильова.