Борисов: Президент не е партийна длъжност, а институция, призвана да обединява нацията

"Кой може да бъде по-добър обединител от ректора на Алма Матер?", заяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти

"България има нужда от мир, образование, демокрация, смирение. Президент не е партийна длъжност, а институция, призвана да обединява нацията. Сигурен съм, че хората ще предпочетат за президент един умен, интелигентен, образован и диалогичен човек, който да може да обединява нацията. Такъв човек е проф. Анастас Герджиков. Това е ректорът на ректорите. Ректорът, който е избран от останалите ректори, за да ги представлява. Кой може да бъде по-добър обединител от ректора на Алма Матер?", заяви Бойко Борисов пред журналисти.

"Проф. Герджиков е човек, който може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всички политически лидери заедно, но да не се меси. С радост научихме за номинацията, която прави Инициативния комитет и решихме да го подкрепим. Той сам ще избере кандидатът си за вицепрезидент. Ние ще помагаме и ще участваме с няколко човека в Инициативния комитет", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Диктаторът Радев ще загуби президентските избори, защото разделя нацията. Заради неговите игри и вдигнатия му юмрук, държавата похарчи половин милиард за избори и пак няма правителство. Всичко в държавата върви стремглаво надолу и ще са необходими години, за да я възстановим. Надявам се да спечелим парламентарните избори, а на президентските хората да предпочетат един умен и образован човек пред диктатора", каза още Борисов.