Моряк от кораба "Vera Su": Всяка нощ заспиваме с мисълта, че можем да загинем

"Всяка вечер зааспиваме с мисълта, че можем да загинем", казва пред БНТ моряк от заседналия край Камен бряг кораб "Vera Su". Той пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си.

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати.  Според документ собственикът на кораба трябва да  изплати  на екипажа 11 380 долара, съобщава още БНТ.

15-и ден корабът остава блокиран до брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа остава неясна. Оказва се на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", допълва  морякът пред националната телевизия.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души. Моряците са от Турция и Азербайджан.

"14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, твърди човекът от борда.

Според моряците са проведени разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани  от мениджъра на екипажа.

"Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си", казва още морякът.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"