Задържаните за търговия с фалшиви сертификати за ваксинация вече са на свобода

Беше проверен здравен център към болницата в Кюстендил, чийто шеф е рентгенелог

Четиримата арестувани във Велико Търново като посредници в схемата за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу Covid-19 от медицински център в Кюстендил вече са освободени от ареста.

На този етап няма събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу тях. Няма правно основание за удължаване на мерките, заявиха за БНР от Районната прокуратура във Велико Търново. 

Продължават процесуално следствените действия по изясняване на престъпната им дейност, след което наблюдаващият прокурор във Велико Търново ще вземе решение дали да изпрати делото по компетентност на Кюстендилката прокуратура, на чиято територия в медицински център има данни, че са издавани фалшивите сертификати. Те са били продавани за по 500 и повече лева. Продължава работата и по версията за организирана престъпна група и ако в тази насока се съберат достатъчно доказателства, производството ще бъде изпратено по компетентност на Специализираната прокуратура. Срещу четиримата във Велико Търново беше образувано досъдебно производство за съставяне на официален документ с невярно съдържание. Законът предвижда за такова нарушение лишаване от свобода до 8 години.

В петък вечер беше проверен здравен център към болницата в Кюстендил, чийто шеф е рентгенелог. Според неофициални данни, в издаването на фалшивите сертификати за ваксиниране участие има и кръвният център към болницата.  Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"