Борисов: Преизбирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи (Видео)

Резултатът от пожарните мерки на служебния кабинет е хаос и паника сред населението, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос и посочи като главни виновници за това президентът Румен Радев и служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

"Служителят на Румен Радев Стойчо Кацаров ни върна в първия ден на НОЩ, когато светът все още не знаеше за какво става въпрос", коментира той на брифинг. И припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че "зеленият сертификат" от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение. "Когато ние се чудехме как да спасяваме здравето на хората, антиваксърът Кацаров говореше за дискриминация и преминаване на граници. Сега говори точно обратното. Той е лъжец!", заяви бившият премиер.

"Имам информация, че Радев е звънял нощем на експертите да подпишат тези глупости – да въвеждат български сертификати. Те са срещу Европа и най-големите специалисти в света. Много от партиите мълчат, защото когато ние говорихме какво ще се случи, те се занимаваха с НСО. Какво му пречеше на Кацаров да каже през август, че октомври ще въвеждат зелени сертификати? Целта е само да угодят на Радев за президентските избори. А после? Кацаров пак ще мрънка и ще се жалва“, прогнозира Борисов.

"Българският сертификат ще важи само да отидеш до Каспичан, до Плевен, но не и да излезеш в чужбина", каза още той и обвини здравния министър, че подвежда българите, които сега си поставят първата доза.

"Преизбирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи. Уплашиха се от гнева на хората, затова дават отсрочка от четири седмици - за да минат изборите.  Днес отново извършиха престъпление, подлъгвайки хората", заяви Борисов.