Борисов: Отново сме изправени пред тежки изпитания като народ, затова трябва да се обединим!

Лидерът на ГЕРБ поздрави българите по повод Деня на будителите

"Честит празник на българските просветители, книжовници и възрожденци! Ако преди век и половина народните будители са създали у един поробен народ порив към свобода, то будителството днес има задачата да събуди в нас чувство на отговорност. Отново сме изправени пред тежки изпитания като народ, затова трябва да се обединим!" Това написа по повод Деня на будителите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"През живота си всеки от нас е срещнал учители за пример, чиито уроци е запомнил завинаги. Поклон пред всички тях, които и днес полагат усилия за обучението и възпитанието на децата ни. Съвременни будители са и лекарите, които във време на пандемия не пестят сили, за да спасяват човешки живот. Будител може да е всеки един от нас, стига да носи в себе си чувството за отговорност!", пише още бившият премиер.

"Нека не забравяме заветите на предците ни. Защото духовността и просвещението са ни съхранили като народ дори тогава, когато не сме имали държава. Честит Ден на народните будители!", допълва Борисов.