20 ромски ученици от Кюстендил ще учат английски език по проект “Код Успех” (снимки)

Дейностите ще се изпълняват в четири града - Кюстендил, Пещера, Сливен и Лом

Сдружение "Ларго" - Кюстендил стартира изпълнението на проект за обучение по английски език на ученици “Код Успех”. Проектът се осъществява с подкрепата на Тръст за Социална Алтернатива/Trust for Social Achievement
Дейностите ще се изпълняват в четири града - Кюстендил, Пещера, Сливен и Лом. 20 ученика от кв."Изток" в Кюстендил ще получат възможноста да обогатят своите знания и умения по езика. Чрез интерактивни методи и активна работа с учител, във виртуална среда, те ще повишат както писмените, така и говоримите си умения по английски език.
В предните два транша на програмата Сдружение "Ларго" се доказа като лидер с високите постижения на учениците от Кюстендил, както и с постоянството им в учебния процес. Всичко това се дължи на много усилена и активна работа, с ученици и техните родители. 
Освен през интензивно обучение, учениците също така ще участват и в редица образователни лагери, на които освен да се докоснат до английския език, ще имат възможност и да обогатят много свои умения.
В Деня на будителите си припомняме как достъпът до образование и образователни възможности, подкрепени с усилена борба за успех и подкрепа, могат да доведат до високи резултати. Точно каквито постигат учениците от Кюстендил благодарение на подкрепата, която получават от Сдружение "Ларго".