Бойко Борисов: Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг (Видео)

Политика

03-11-2021, 12:29

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: България изпадна в изолация заради Радев (Видео)

Държавата няма да може да мине зимата, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов проведе среща с туроператори и хотелиери. От бранша се опасяват, че въведените мерки вече водят до фалити, а в същото време няма никаква помощ от държавата.

"Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!? Как се прави зимен туризъм със зелени сертификати, когато цял свят ни вижда, че сме в тъмночервената зона седмици наред и сме на първо място по смъртност от COVID в света?", заяви Борисов.

Според него да се дават зелени сертификати след първа доза, е все едно да дават книжка, след като се запишеш на курсове за кормуване.

"Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг. Къде са тези пари? В момента няма нито една работеща мярка в подкрепа на българския туризъм. Управляващите имаха две народни събрания, които работеха по един месец и се занимаваха само с едно нещо – изчегъртването на ГЕРБ", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Докарахме всички ваксини от цяла Европа, за да ваксинираме българите. 3 милиона ваксини от най-добрите бяха доставени в България. Правителството на Радев съсипа ваксинационния процес - продаде, раздаде и бракува ваксините. Сега България е последна по ваксинация в Европейския съюз. Срам и позор!", възмути се бившият премиер и допълни: "Днес има 145 починали. По време на войните ние не сме губили по толкова много войници. А управляващите си играят и си правят масовки."

"Първо избора беше или да затваряме или зеления сертификат, за нас беше по-добре да работим. Но при 20% ваксинирани това е невъзможно. Казахме, че тази мярка няма да работи. Първия и втория път когато затворихме нямаше ваксини, а сега има 4 вида ваксини. В момента нямаме никакви мерки. Имаме 80% спад на оборота и високи сметки. Бизнеса не е против зеления сертификат, но ясно искахме антителата на преболедувалите да се признават. Това лесно може да се докаже с тест и казахме да го направят за 30 дни. Заведенията са празни.", категоричен беше от своя страна Ричард Алибегов.

"Това, което мога да обещая на българския туризъм, е да довършим пътя от автомагистрала „Тракия“ до Слънчев бряг, автомагистрала „Хемус“, скоростните пътища Русе-Велико Търново и Ботевград-Мездра-Видин, тунела под Шипка, околовръстния пръстен на София", каза Борисов. Той пое ангажимент към бранша за продължаване на развитието на пътищата и инфраструктурата, за продължаване на мерките, които стартираха заедно миналата година, за създаване на фонд за подпомагане на българския туризъм и за повече реклама.

Според него управляващите бягат от политически дебат по всички теми и чакат само да минат изборите.

"През това време изхвърчаха нагоре цените на газа, на тока, на горивата, на всичко…Това направиха хората на Радев за 7 месеца! Следващата жертва на гигантската инфлация ще бъдат общините, защото в бюджетите им няма предвидени пари за по-високите сметки за ток. Столична община плаща с 3 милиона по-високи сметки за уличното осветление. Тези пари не са заложени. Предложихме им преди три седмици решение за овладяване на цените на тока. Модел, който ще преразпредели дефицитите в системата. Но хората на Радев не го прилагат, защото не искат да спрат кражбите. Това удря цялата икономика, включително и туризма", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата! Къде и с какво се ваксинира Румен Радев? Защо не даде личен пример? Няма друг такъв държавен глава по целия свят!", каза още Борисов.